Mediation in familiezaken te Deventer

Familie

De Familiezaak Deventer is er voor al die vaders, moeders, kinderen, broers, zussen, tantes, ooms, opa’s en oma’s die ervoor kiezen om de openlijke weg van mediation te gaan. Mediation is de aangewezen weg als je de relatie met de andere partij wilt of moet behouden of herstellen. Bijvoorbeeld omdat er kinderen in het spel zijn.

Mediation

Mediation wil een brug slaan tussen twee partijen, zodat er wederzijds begrip ontstaat. De brug staat in mediation symbool voor de uitwisseling van gedachten en ervaringen. De brug verbindt twee werelden die van elkaar gescheiden raakten. Mediation noemen we ook wel ‘de koninklijke weg gaan’. Het betekent zonder omwegen en in alle openheid op je doel afgaan. Het heeft de bijbetekenis van iets op een rechtvaardige manier aanpakken, ook als dit misschien iets anders oplevert als waar je wettelijk gezien recht op hebt.

Wel of geen mediation?

Of mediation iets voor jullie situatie is, hangt af van hoe jij en de andere partij tegen de situatie aankijken. Ben je echt bereid om naar de ander te luisteren en samen tot een compromis te komen? Kunnen jullie het verleden loslaten en naar de toekomt kijken? Bij mediation onderhandel je met de ander over de oplossing en bepaal je dus samen het resultaat. Twijfel je of mediation de aangewezen weg is voor jullie? Neem gerust contact op: we spreken uit ervaring en denken graag met je mee.

Contact

Gevestigd aan de Singel - tegenover het bruggetje naar het Vogeleiland (Rijsterborgerpark) - bouwen we bruggetjes tussen gezins- en familieleden bij het oplossen van persoonlijke kwesties op het gebied van familie, scheiding, ouderschap na scheiding en kinderen in scheiding.