Mediator te Deventer

De Familiezaak Deventer is het juiste adres als je een erkende MfN- (familie-) mediator zoekt voor een persoonlijke zaak.

Familiemediation

De Familiezaak Deventer is er voor al die vaders, moeders, kinderen, broers, zussen, tantes, ooms, opa’s en oma’s die ervoor kiezen om met behulp van een mediator de openlijke weg van mediation te gaan. Conflicten ontstaan vooral als je sterk betrokken bent bij iets wat je (allebei) belangrijk vindt. Mediation kan mensen helpen een oplossing te vinden voor een specifiek probleem of in situaties waarin mensen op zoek zijn naar verzoening, maar waarbij wederzijds vertrouwen moeilijk is. Mediation is de aangewezen weg als je het contact met de ander wilt of moet behouden of herstellen. Bijvoorbeeld omdat er kinderen in het spel zijn.
 

scheidingmediation & kinderen                ouderschap na scheiding                      parallel solo ouderschap

Mediation

Als je denkt dat een conflict iets negatiefs is, besef dan dat conflicten natuurlijk zijn en juist kunnen leiden tot groei en ontwikkeling in menselijke relaties. Conflicten kunnen leiden tot nieuwe vormen van omgang of samenwerking. Mediation wil een brug slaan tussen twee partijen, zodat er wederzijds begrip ontstaat. De brug staat in mediation symbool voor de uitwisseling van gedachten en ervaringen. De brug verbindt twee werelden die van elkaar gescheiden raakten. We noemen mediation ook wel ‘de koninklijke weg gaan’: dit betekent zonder omwegen en in alle openheid op je doel afgaan. 

Wel of geen mediation?

Of mediation iets voor jullie situatie is, hangt af van hoe jij en de andere partij tegen de situatie aankijken. Ben je bereid jezelf open op te stellen en om ook naar de ander te luisteren? Kun je het verleden loslaten en naar de toekomt gaan kijken? Mediation is geschikt als je samen met de andere partij wilt bepalen hoe je in de toekomst met elkaar wilt omgaan. Twijfel je of mediation de aangewezen weg is voor jullie? Neem gerust contact op: we spreken uit ervaring en denken graag met je mee.
 

persoonlijk contact met de mediator

Het MfN-register is het Nederlandse kwaliteitsregister van mediators. Mediators met aantoonbare kwaliteiten en ervaring. Kies voor een MfN-register mediator bij een conflict, of als je er juist een wilt voorkomen. Gevestigd aan de Singel - tegenover het bruggetje naar het Vogeleiland (Rijsterborgerpark) - slaan we bruggetjes tussen gezins- en familieleden bij het oplossen van persoonlijke kwesties op het gebied van familie, scheiding en ouderschap na scheiding.